Hierontavastaanotolle saapuu paljon erilaisia ihmisiä. Toiset ovat pitkään käyneet hierojalla rentoutumassa, hoidattamassa vaivojaan tai minkä tahansa asian takia, mutta kuitenkin tulee vastaan henkilöitä jotka eivät ole ennen hierojalla käyneet.

Ensimmäinen kerta hierojalla saattaa olla hyvinkin jännittävä tilanne, kun ei tiedä mitä ’’kuuluu’’ tehdä tai kuuluisiko ylipäänsä mennä hierojalle. Usein hierojalle hakeutuminen tuntuu olevan se viimeinen asia pitkäaikaisten lihasjännitysten vaivaamisen tai loukkaantumisen jälkeen. Tuttavat saattavat kertoa mitä erilaisempia kokemuksiaan hierojalla käymisestä, joka vain lisää hämmennystä.

Kannattaa aina muistaa, että Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö ja heitä velvoittaa vaitiolovelvollisuus, jonka takia asiakkaan ja hierojan väliset asiat pysyvät salassa.


Miten sitten oikeastaan kuuluisi valmistautua ensimmäiseen hierontatapahtumaan?

Minun mielestäni ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Hierontaan kannattaa saapua ennakkoluulottomasti, ja mikäli asiakkaalla on erityisiä vaivoja, kannattaa niistä ajanvarauksen yhteydessä kuitenkin ilmoittaa valmiiksi.
Ensimmäisessä hierontatapahtumassa asiakas täyttää esitietolomakkeen jolla pyritään kartoittamaan tämän nykyistä terveydentilaa. Tämän jälkeen suoritetaan vielä asiakkaan tutkiminen ennen hieronnan alkua. Hierojan kanssa kannattaa keskustella hoidon aikana esimerkiksi hieronnan voimakkuudesta tai toiveista mihin asiakas haluaisi hieronnan kohdentuvan.
Aktiivisella keskustelulla luodaan luottavainen suhde asiakkaan ja hierojan välille, jotta hoitotoimenpiteestä saadaan mahdollisimman auttava, eikä hieronnasta jää epämiellyttäviä kokemuksia

Hierojalle menemisessä herää vielä toinenkin hyvin yleinen kysymys: Mitä minun kuuluu pukea päälleni?

Pukeutuminen kannattaa olla mukava. Jos hieronta kohdennetaan ylävartaloon, kannattaa naisten pukea liivit jotka hieroja voi avata asiakkaan jo ollessa vatsamakuulla. Jalkahierontaa varten voi olla ihan alusvaatteillaan, mutta rennot shortsit käyvät myös yhtä hyvin. Jos vierastaa vähäpukeisuutta, niin siitä kannattaa mainita hierojalle ja sopia järjestely niin, että asiakas ei koe oloaan liian paljaaksi. Hierontapöydällä maatessa hieroja peittää asiakkaan pyyhkeellä ja paljastaa vain hierottavan alueen.


Millainen hieronta sopii minulle?

Hierontoja mainostetaan erilaisilla nimillä esim. puolihieronta, kokohieronta tai selkeämmin ajan mukaan.
Puolihieronta ja kokohieronta -nimikkeet ovat hyviä ensimmäistä kertaa hierojalle hakeutuville, mutta ne ovat loppujen lopuksi hyvin rajoittavia. Vaikka kokohieronta nimenä viittaa kokovartaloon kohdistettuun hierontaan, soveltuu se myös pienempiin alueisiin joissa saattaa olla enemmän ongelmaa.

Ajan mukaan määritellyt hieronnat antavat enemmän valinnanvapautta, ja asiakas valitsee ajan itselleen sopivaksi. Kannattaa kuitenkin keskustella hierojan kanssa mikäli on epäselvää minkä pituinen hieronta-aika juuri Sinun kannattaisi varata.

Jos hierojalle hakeutuminen mietityttää ja jännittää niin ota rohkeasti vain yhteyttä hierojaan, koska me olemme alalla auttamassa ja valmiina opastamaan, jotta jokaiselle saataisiin mielekäs hierontakokemus