Kävin suorittamassa Organic Spiritin järjestämän raskaushierontakoulutuksen Helsingissä. Kouluttajana toimi Fysioterapeutti Terhi Elo, jolla on useiden vuosien kokemus raskaana olevien hoitamisesta.

Lauantaina koulutus alkoi kello 9 ja loppui klo 16. Ensimmäisenä koulutuspäivänä keskityttiin puoliksi teoriaan, raskauden fysio- ja psykologisiin vaikutuksiin sekä raskaushieronnan ja oikeaoppisen kuntoutuksen vaikutuksiin. Lauantaina tutustuttiin myös asentotyynyihin, joilla raskaana oleva asiakas saadaan mahdollisimman mukavaan kylkiasentoon. Kylkiasennossa asiakkaan on helpompi rentoutua, koska silloin saadaan koko vartalo tuettua, eikä asiakkaalle jää epämukavaa oloa kuten vatsan päällä maatessa, tai selinmakuulta vatsan painaessa asiakasta kohti. Asentotyynyjen käyttäminen hieronnassa tuntui aluksi hieman hankalalta, koska ne täytyy asetella asiakkaan mittojen mukaan, mutta hoidon aikana ne antavat huomattavaa helpotusta itse hoitoon.
Hierontatekniikat ovat aikalailla samanlaiset, mutta koulutuksen kautta saatiin enemmän opastusta raskauden tuomista yleisimmistä vaivoista ja kuinka ne voidaan hoitaa hieronnalla mahdollisimman tehokkaasti. Kävimme läpi alueita jotka useimmiten kaipaavat huomiota raskauden aikana ja eri tekniikoilla saatiin aikaan rentouttavaa ja tehokasta hoitoa.

Sunnuntai alkoi suoraan käytännön harjoitteilla, jatkettiin asentotyynyjen käyttämistä eri hieronta-asennoissa. Kävimme läpi lauantaina opittuja asioita kertauksena ja loppu päivä käytettiin raskauden jälkeiseen hierontaan sekä kuntoutusohjaukseen. Harjoittelimme raskauden jälkeisen asiakkaan tutkimista, erkaneman tutkimista, asiakkaan lantiopohjan lihaksien harjoitteiden ohjaamista sekä paljon muuta.

Koulutus kokonaisuudessaan oli hyvin pakattu, paljon tuli uutta sekä vanhan tiedon kertaamista. Pääpiirteittäin painotettiin, että raskaana olevat kaipaavat hoitoa raskauden tuomiin ongelmiin kuten myös pelkkää rentoutumista raskaan arjen keskellä.

Raskaushieronnasta kerron myöhemmin lisää!