Olen Nikolas ja valmistuin keväällä 2016 ylioppilaaksi ja  keväällä 2017 hierojaksi, hierontayritystoiminnan aloitin elokuussa 2017. Tämän hetkiset jatko-opintoni pitävät sisällään hierojan ammattitutkinnon ja suoritan osan erikoisammattitutkintoa niveltoiminnan edistämisestä. Toimin tällä hetkellä osa-aikayrittäjänä jatkokouluttautumisen ohella ja tavoitteenani on kehittää osaamistani erilaisilla kehonhuollon tekniikoilla. Työhuoneeni sijaitsee Salon Skinlabin toimitiloissa aivan Salon ydinkeskustassa. Yritystoiminnan aloittaminen on ollut hyvin jännittävää ja positiivisin mielin olen jatkamassa. Apua saan vanhemmiltani, joilla molemmilla on vankka kokemus yrittäjyydestä.

Salon Kehonhuollossa pyrin tarjoamaan asiakkaille helpotusta kiireisen arjen tuomaan stressiin, ryhtiongelmiin, lihasperäisiin kiputiloihin, sekä muihin mahdollisiin ongelmiin. Pääsääntöisesti vikatiloihin, johon asiakkaalla ei ole itse ratkaisua tai hän tahtoo ammattilaisen ohjaamaan ja  avustamaan itseään kohti kivutonta ja vireämpää elämää. Tarjoan tällä hetkellä klassista hierontaa, lihaskalvohierontaa (faskia-käsittelyä) sekä kinesioteippausta. Käyn säännöllisesti lisäkoulutuksissa ja tulevaisuudessa tarjonta laajenee käymieni koulutusten mukaan.  Kehomme on jatkuvasti käytössä ja joutuu monenlaisiin rasituksiin, tämä luo tarvetta sen huoltamiseen. Mielestäni tällä alalla ei kannata rajoittautua vain yhteen kehonhuoltomuotoon. Monipuolisuus tälläkin alalla on vain hyväksi.

Päätös hierojaksi kouluttautumiseen lähti jo vuosia sitten, kun aloitin kuntosaliharrastuksen. Tästä alkoi kiinnostukseni ihmiskehoa, ja sen anatomiaa sekä fysiologiaa, kohtaan. Omien kuntosalilla tehtyjen virheiden takia syntyneet kiputilat ja liikerajoitteet syvensivät entisestään mielenkiintoani kiputilojen syntyyn, sekä vikojen ja vaivojen, niin ehkäisyä kuin korjausta, kohtaan. Hierontakoulutuksessa anatomian koulutus on laaja ja koulutus ei todellakaan rajoitu vain hierontaan. Hierojakoulutus käsittelee myös ihmiskehon anatomiaa ja fysiologiaa kuin myös hierontaa ja mobilisaatiotekniikoita. Hierojan on hallittava myös paljon lihasten, jänteiden ja luuston sanastoa latinaksi.  Koulutus on monipuolista ja käsittää hyvin laajasti ihmiskehon terveyden edistämistä.

Hieronta on hyvä vaihtoehto kenelle tahansa; jos henkilö haluaa päästä rentoutumaan kiireisen arjen keskellä, parantamaan oloaan häiritsevän lihasjännityksen vuoksi, tai parantaakseen suoritustaan omassa urheilulajissaan. Hieronta ei todennäköisesti korjaa pitkällä aikavälillä syntynyttä ryhtimuutosta tai kiputilaa ensimmäisellä hoitokerralla, mutta se voi tarjota heti tietynlaista helpotusta asiakkaalle joka on pitkään kärsinyt lihasten luomista ongelmista. Säännöllinen hieronta puolestaan korjaa ja parantaa monia ongelmia.

Salon Kehonhuolto – klassista hierontaa nykyaikaisin ottein!